Movie Reading -sovelluskäyttö elokuvassa Takaisin valoon

Step by step

Mitä tarvitset? Älypuhelimen ja kuulokkeet.

  1. Lataa oman puhelimesi sovelluskaupasta Movie reading -niminen sovellus (appi).
  2. Avaa sovellus. Alalaidassa näet neljä välilehteä: My Movies, Market, Messages ja Settings.
  3. Avaa välilehti Settings. Valitse kohta Country. Valitse maaksi Finland.
  4. Valitse välilehti Market. Market päivittää suomalaiset elokuvat näytöllesi. Jos näin ei tapahdu automaattisesti, voit mennä ensin kohtaan My Movies ja sovelluksen pyytäessä sinua siirtymään Marketiin, siirry Marketiin.
  5. Valitse Marketista Takaisin valoon
  6. Valitse Audio Description >> Vastaa Yes, kun sovellus kysyy Download this content
  7. Kun sovellus on ladannut itsensä, mene välilehteen My Movies.
  8. Valitse Takaisin valoon. Kuvailutulkkaus alkaa välittömästi. Voit siis jo kotona kokeilla, että se pyörii puhelimessasi ennen esitystä.
  9. Kun tulet elokuvasaliin, liitä kuulokkeet puhelimeesi ja käynnistä tulkkaus elokuvan alkaessa. Kun sali hiljenee elokuvan alkaessa, voit laittaa kuvatulkkauksen päälle. Sovellus kuuntelee kännykkäsi kautta elokuvan ääniä ja synkronoituu automaattisesti elokuvan ääniraidan kanssa ensimmäisen äänen kuuluessa. Sovellus ajoittaa kuvailutulkkauksen suoraan elokuvan ääniraitaan, joten sinun ei tarvitse huolehtia mistään muusta kuin omasta elokuvanautinnostasi. Jos jostain syystä sinusta kuitenkin tuntuu siltä, että elokuva ja kuvailutulkkaus eivät ole synkronissa keskenään, niin voit aina painaa erillistä Synchronize-painiketta.

Lisää ohjeita ja opastevideoita löydät englanniksi. Myös sovellus itsessään sisältää ohjeistuksia. Voit tehdä jo kotona soveltuvuustestin, jos epäilet, ettei älypuhelimesi tue sovellusta. Ohjeet testiin löydät sekä sovelluksesta itsestään kohdasta Settings >> Compatibility test että Movie Reading -internetsivuilta. Testiä varten tarvitset tietokoneen tai padin, jossa ulkoinen äänentoisto toimii hyvin jollakin kaiuttimella (sisäinen/ulkoinen kaiutin).

Movie Reading -internet-sivut: https://www.moviereading.com/en

Ohjeet löytyvät kohdasta ”How it works”

Logot
Logot 2